2010-06-22

baklazany z mikrofali

Skladniki: 

  • baklazany,
  • czosnek,
  • jasny sos sojowy,
  • ocet,
  • olej sezamowy

Wykonanie:

  1. Z baklazanow odkroic zielone, wymyc do czysta, pokroic na paski i namoczyc w slonej wodzie, zeby stracily goryczke. Z czosnku zdjac skorke, posiekac.
  2. Baklazany wsadzic na osiem minut pod przykryciem na najwyzsze obroty ;) W miedzyczasie przygotowac sos: zmieszac sos sojowy, ocet, olej sezamowy i czosnek.
  3. Mozna podawac :)


1 komentarz:

  1. Aż mojej mamie podeślę, bo chciała zrobić moje, ale nie udało jej się rybnego sosu dostać :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, nie anonimowo!
Ze względu na zbyt dużą ilość trolli, musiałam włączyć moderowanie komentarzy. Ukażą się więc dopiero, gdy je zaakceptuję. Proszę o cierpliwość.